top of page

FJERNING AV METALLPARTIKLER

Fjerning av jernpartikler inngår også i en grundig rengjøring av bilen.

Fjerning av jernpartikler er en god idé å utføre minst et par ganger i året, gjerne på våren og høsten. Det er ikke behov for å gjøre dette ved hver vask eller dersom lakken er behandlet med Onyx Coating produkter. Fjerning av jern gjøres etter forvask og håndvask. Dette fjerner små jernpartikler som sitter fast i lakk, samt de som allerede har begynt å oksidere. Metallpartikler er ofte årsaken til små rustflekker i lakken og kan ikke fjernes med vanlige vaskemidler.

 

Jernpartikler fjernes med et spesielt middel for nettopp dette formålet. Kjøretøyet blir sprayet og middelet reagerer med jernpartiklene. Du vil ofte se en reaksjon som kalles "bleeding" Det vil forekomme rødaktige/lilla renner når stoffet reagerer.

 

Bruk gjerne en kost på litt grovere flekker. Pass på at kosten er beregnet for løsemidler, slik at denne ikke blir ødelagt. Noen ganger kan det kreves flere behandlinger på de verste flekkene. Skyll grundig og ikke la stoffet tørke.

 

Fjerning av jernpartikler er svært viktig og et avgjørende stadiet for en gjennomført rens og klargjøring av bilen.

 

Pass på at du også tar felgene! I alle fall i løpet av våren og høsten når du skifter dekk.

Å bruke jern-fjerner på felgene er utrolig givende, spesielt fordi innsiden av felgen er særdeles utsatt for bremsestøv. Få en ren felg igjen ved bruk av jern-fjerner.

 

 

Guide for å fjerne metallpartikler

Nedenfor er en generell forklaring for bruk av produkter som fjerner metallpartikler.

Sjekk alltid bruksanvisning på produktet du har kjøpt.

 

  1. Vask av løs skitt på bilen før du starter med en metallpartikkel-fjerner. Helst et effektivt løsemiddel.

  2. Spray produktet på området som skal behandles og la det få reagere i ca. 5 minutter. Stoffet vil endre farge til lilla / rød

  3. For å forsikre deg om en jevn spredning og for å få mest utbytte av stoffet, anbefaler vi å forsiktig spre løsningen utover. Gjerne med en løsemiddelsikker pensel.

  4. Ikke la middelet få tørke på overflaten. Må ikke brukes i direkte sollys eller på varme overflater.

  5. Til slutt, rens nøye.

  6. Gjenta prosessen om nødvendig.

autodude_logo_white-text_transparent_s.p
Andre nyttige linker
bottom of page