top of page

FORVASK AV BILEN - DET VIKTIGSTE TRINNET!

Forvask er det absolutt viktigste trinnet ved en komplett rengjøring. Gjør det nøye! Ingen snarveier!

Forvask vil løsne og fjerne forurensninger som støv, løs skitt, samt eksisterende voks. Det er svært viktig å få fjernet all løs skitt og smuss før man går videre med mekanisk vask. Spesielt for å unngå nye riper.

 

Rengjøringsmidler for forvask, kan grovt deles inn i to typer.

 

  • Voks-oppløselig

  • Voks-trygge vaskemidler

 

Ved en grundig vask, brukes voks-oppløselig vaskemiddel da vi ønsker å fjerne alt på bilens overflate.

 

Den beste metoden for forvask, er med hjelp fra et moderne, skummende rengjøringsmiddel med en Foam Lance (skumkanon). Dette stoffet virker lenge på overflaten og tørker ikke ut like fort som andre midler.

 

Dette fører til at virkemiddelet får en lengere behandlingstid og løsner skitt bedre. Bruk av en skumkanon er i tillegg en mer artig måte å vaske bilen sin på.

 

 

Guide til forvask

  1. Spray rengjøringsmiddelet nøye over hele bilen. Hvis det er mulig, bruker du en høytrykkspyler med foamlance. Begynn i bunnen og jobb deg oppover og fra front til bak.

  2. La middelet virke så lenge som mulig, uten å la det tørke på overflaten.

  3. Skyll bilen grundig med mye vann, bruk gjerne en høytrykkspyler hvis mulig. Begynn spyling fra front og bunnen av bilen. På denne måten virker middelet lengst mulig.

  4. Rengjøringsmiddelet har nå mest trolig fjernet det gamle vokslaget og annen skitt og er klar for neste trinn, håndvask.

autodude_logo_white-text_transparent_s.p
Andre nyttige linker
bottom of page