top of page

BRUK AV LEIRE (CLAY) OG SMØRING PÅ BIL

Såkalt claying er en essensiell del av en grundig rens av bilens overflate. Denne leiren fjerner små partikler og ujevnheter på overflatene, som du kan kjenne med fingrene og som de tidligere prosessene ikke har klart å fjerne. På det verste kan overflaten kjennes som sandpapir og det er oftest områdene rundt hjulene du har behov for å bruke leire. Etter å ha brukt leire, kan du gå videre til forsegling av bilen.

Virkemåten er den samme på alle typer leire. Nemlig en skånsom og effektiv måte å fjerne de siste urenhetene uten å skade lakken. Leiren finnes i ulike hardheter. Den mest skånsomme, "ufarlige" og enkleste å bruke er en myk variant. Vanligvis er det mer enn bra nok å bare bruke en myk leire. I de vanskeligste områdene kan det være nødvendig med en hardere type leire for best effekt. En Claybar krever vanligvis sitt eget smøremiddel, slik at den glir lett uten å ripe i lakken. Noen kan brukes med bare rent vann.

 

Pass på at leiren ikke gnisser mot overflaten, men glir forsiktig på toppen av oljen / smøremiddelet.

Etter behandling med leire er overflatene helt blottet for urenheter i overflaten. Det er stor forskjell mellom behandlet og ubehandlet overflate. Bruk aldri makt ved bruk av leire

 

 

Clay-guide

Nedenfor er en generell guide for bruk av leire. Sjekk alltid bruksanvisning på produktet du har kjøpt.

 

  1. Vask bilen grundig og fjern jern-rester og tjære før du begynner.

  2. Områder som har behov for behandling med leire, kan du finne ved å føre fingrene over overflaten. Om bilen aldri har blitt behandlet med leire, kan det være nødvendig å behandle hele bilen.

  3. Størrelsen på leirebiten du skal bruke er ca. på samme størrelse som en pingpong ball. Klem den flat som et ark. Du kan varme den opp i hånden eller i varmt vann.

  4. Start ved å påføre et smøremiddel på et lite område som skal behandles. Det finnes flere smøremidler tilgjengelig for dette formålet, men også vaskemidler som fungerer like godt som smøremiddel. Å bruke rent vann som smøremiddel kan fungere, men det anbefales å bruke riktig smøremiddel.

  5. Skyv leiren forsiktig over overflaten og ikke trykk leiren ned mot lakken. La leiren gjøre jobben. Legg på smøremiddel jevnlig, slik at leiren glir så lett som mulig på overflaten.

  6. Når overflaten til leiren er skitten, så baker du denne inn i leiren og fortsetter med en ren overflate.

  7. Sammenligne behandlet og ubehandlet overflate og kjenn etter om det fortsatt finnes partikler som må bort. Om overflaten er glatt, går over til neste område.

 

VIKTIG! Dersom leiren faller på bakken/gulvet, kast den umiddelbart! Leire som har havnet på gulvet er alltid skitten og må ikke brukes. Dette kan føre til riper i lakk. Derfor brukes det små stykker leire av gangen og ikke hele stykket på en gang.

 
 
autodude_logo_white-text_transparent_s.p
Andre nyttige linker
bottom of page