top of page

HÅNDVASK (MEKANISK)

Å håndvaske bilen er et vasketrinn hvor rengjøringsmiddel påføres med forsiktighet med en vaskehanske. Ved håndvask kan det lett oppstå riper om du er uforsiktig. Det viktigste er å bruke en vaskehanske hvor skitt i overflaten blir "spist" av vaskehansken.

Ved bruk av svamp, vil denne bare flytte rundt på skitten som igjen skaper riper i overflaten. Et annet viktig trinn er gjort i forkant, nemlig forvasken. Forvasken fjerner nesten all skitt og smuss fra overflaten.

 

Ved håndvask er det viktig å bruke riktig verktøy. Vaskehansker er de desidert beste til håndvask, da de har en høy absorberingsevne og overlegen mildhet.

 

Videre vil skitt samles inni hansken og vil dermed ikke bli skjøvet på overflaten. Bruk utstyr av saue-hår om det er mulig, hvis det ikke er mulig på grunn av bruk av for eksempel sterkt løsemiddel, anbefaler vi å bruke mikrofiber.

 

Når det gjelder bilshampo som brukes i håndvasken, har vi for enkelhetens skyld delt de inn i to kategorier. Nøytral shampo og shampo med voks. En nøytral bilshampo vil, som navnet tilsier, være nøytral mot lakken. Nøytral bilshampo er derfor best egnet hvis man skal legge på lakkbeskyttelser etter håndvasken da det gir et bedre grunnlag for lakkbeskyttelsen å feste seg på lakken.

Shampo med voks er uegnet og anbefales ikke!

Håndvaskguide

 

  1. Gjennomfør en grundig forvask.

  2. Bland ut rengjøringsmiddelet etter produsentens instruksjoner. Generelt pleier ca. 10 liter utblandet væske å holde til en vanlig personbil. Husk å benytte deg av to bøtter med rist (grit guards) i bunnen.

  3. Start med å vaske de reneste flatene på bilen først, for eksempel tak og panser. Avslutt med de flatene som er mest skittene.

  4. Unngå å bruke sirkulære bevegelser når du vasker. Forsøk å ha rette bevegelser med vaskehansken. Når vaskehansken er skitten, rengjør den grundig i den første bøtten (skyllebøtten). Skrubb den gjerne med hendene og ned til risten for å få ut all skitt. Klem ut vannet og senk den i den andre bøtten med rengjøringsmiddelet

  5. La ikke rengjøringsmiddelet få tørke på overflaten. Om du ikke rekker å vaske hele bilen i en omgang, del heller opp bilen i ulike deler og spyl av innimellom. Spyl av hele bilen en ekstra omgang.

  6. Tørk bilen med et tørt tørkehåndkle. Tørkehåndkle dras forsiktig over bilens overflate.

autodude_logo_white-text_transparent_s.p
Andre nyttige linker
bottom of page